Karacabey'e solucan çiftliği

Karacabey

Solucanlardan organik gübre üretilecek



Karacabey'e solucan çiftliği


Solucanlardan organik gübre üretilecek

Bursa'ya bağlı Karacabey ilçesinde çevre köylerden toplanan hayvan dışkıları ve bitkisel atıklarla birlikte solucan çiftliği kurulacak. Havuzlarda beslenecek olan ve kilosu 150 TL'den alınacak solucanlardan gübre üretilecek.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA), Karacabey'e bağlı Kedikaya Köyü'nde, köylüleri heyecanlandıran yeni bir çalışma başlattı. TEMA, kuracağı solucan çiftliği ile dünyanın en değerli toprağı olarak bilinen ve organik tarımda kullanılan trüf üretecek..

3 yıldır çalışılıyor

Solucan çiftliğinin kurulması için yaklaşık üç yıldan bu yana sürdürülen çalışmalar da sona yaklaştı. Proje sorumlusu Fikret Koçal, hedeflerinin çevredeki atıkları yeniden ekonomiye kazandırmak olduğunu belirtti. Karacabey ve yöresindeki yerel yönetimle işbirliği tüm bitkisel ve hayvansal atıklarını toplamayı amaçladıklarını açıklayan Koçal, oluşturulacak solucan çiftliği ile Kedikale'nin yanı sıra Gölecik, Dağesemen köylerinde oturanların elde edeceği kazançlarının artacağını sözlerine ekledi.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı